Larko peegel

Isikuandmete ühendamine

Posted on: 19 10 2008

Nagu andmekaitsjad on korduvalt tähelepanu juhtinud, on isikuandmete töötlemine ilma andmesubjekti nõusolekuta ajakirjanduslikul eesmärgil lubatav kui selleks on ülekaalukas avalik huvi. Eeldatavalt on vastavatel alustel lubatud ka isikuandmete avalikkustamine ajaveebides. Aga seda pole vast varem juhtunud, et avaliku huvi korras töödeldud kahe füüsilise isiku isikuandmed töötlemise käigus  lausa omavahel üheks sulavad, vähemalt nõnda mitte, et üheks isikuks oleks kaks omavahel abielus olevat andmesubjekti ühendet.

Naljakal kombel on Virgo siiski sellise personaliunioni tekitamisega hakkama saanud. Eks tegevale juhtub, nagu juhtus Katilegi kui ta abikaasade ühiskasutusel olevast arvutist Virgo blogile kogemata Arni nimel kommentaari kirjutas. Ja eks abikaasad kuuldu järgi peavad ka mingil määral üks liha olema.

Kuna ma olen mõlema kõnealuse andmesubjektiga korduvalt kokku saanud, võin seda oma tunnistuse ja ausõnaga kinnitada, et need on siiski kaks erinevat isikut. Olen kohtunud nii mõlemaga eraldi kui ka kolmekesi. Isegi mitmekesi olen arvukate tunnistajate juuresolekul Kati ja Arniga kokku saanud.

Muidugi on teoreetiliselt võimalik, et oleksin kõikidel nendel kohtumistel sedavõrd joobes olnud, et üks inimene mu silmis kahena paistab. Mõnel kohtumisel olengi, mis seal salata, kuid kindlasti mitte iga kord. Minu tunnistuse usaldusväärsuse võib siiski vaidlustada. Sestap avaldan siinkohal veel konkreetseid asitõendeid selle kohta, et Kati ja Arni tõepoolest on omaette andmesubjektid.

Kõigepealt fototõend:

Kuid suudan asja veel veenevamaltki tõestada. Mitte ainult ei esine mõlemad andmesubjektid eraldi isikutena järgneval videosalvestusel vaid seepeale on seal ka mind näha. Ja igaüks võib oma silmaga selles veenduda, et ma salvestuse hetkel veel purjakil ei olnud. Seega läheb paratamatult vett vedama igasugune katse minu kui tunnistaja usaldusväärsust kahtluse alla seada.

7 kommentaari to "Isikuandmete ühendamine"

Kommentaari kirjutas Kati siiski Nirtile ja ega Virgo viitsinud siis sisusse süveneda. Aga ta sai sellest apsakast nii ära ehmatet, etr järgmises postituses teatas kohe, et anonüümsetele ja varjunimega blogidele tema enam ei viitagi. 😛 😛 😛

Tänan täpsustamast, näpuka parandasin ära. Juhtub mullegi, kainest peast.

Päris lõbus postitus oli. Vahel ikka juhtub, et tuttav pole arvutit kasutades mõnest kohast välja loginud. Kui on enda arvuti, ei pane vahel tähelegi.

võib-olla asjakohatult, ent kindlasti kohaselt, st salvestuskohaomaselt: TAHAN KOHE JUTUKASSE, ÜÜÜÜÜ!
ja praetud silmu tahan ka.

Pole seal ammu käinud, ise ehk tead, millal see oli. Seega ei tea kas silmud veel menüüs on, seda aga tean, et väliterass on ainult põgusalt õues käivate suitsetajate päralt.

ühed eesti (kuri)kuulsamad blogijad on samal viisil vahepeal mõningate blogijate identiteeti teistele omistanud, aga sel puhul polnud tegu omavahel abielus olevate inimestega. see omistamine oli neil pikem projekt ja käsitles päris suurt hulka virtuaalidentiteete.

mina ei saa aru, miks see üldse kellegi asi peaks olema? miks mõned inimesed, ntks sõbrad või kaksikõed ei võiks pidada ühist blogi? miks üks inimene ei või pidada mitut? kas see on 11 nes käsk: sinul ei pea mitte olema teist blogi oma blogi kõrval! sina ei pea mitte blogielu rikkuma ja kes seda teeb saab kividega surnuks visatama!
aga hea kui keegi vahepeal nalja teeb, jah.

Räägi kaasa

Tööalased teenused

RSS Mu värskeimad postitused

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

Rubriigid

Arhiiv

RSS Eestikeelsetes blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Soome blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Ingliskeelsetes blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Saksakeelsetes blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Skandinaavia blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.