Larko peegel

Mitte valida: Art Kuum, Reet Roos ja Mart Laar

Posted on: 25 02 2011

Nagu soeses Kalev Lillo juhtumiga lubatud sai, edastan siinkohal järjekordsed täheldused poliitikutest, keda valida oleks nõme. Seekord on mu postkasti erinevatel kommetel risustanud Art Kuum, Reet Roos ja Mart Laar. Ehk siis sedapuhku näidavad end halvast küljest IRL kaubamärgi all turustatavad poliitikud.

Art Kuum ja Mart Laar

Art Kuuma puhul on tegemist kõige lihtlabasema soovimata aadressita reklaamiga. Laar küll nime poolest reklaami ei läkitanud vaid sootuks iseseisvuspäeva tervituskaardi. Muidugi on võimalik, et ta seda niisama isamaalisest vaimust tegi ja oleks ka siis teinud kui valimisi juhuslikult ukselävel poleks. Arvavad ju mõned ka, et lehmad lennata oskavad.

Reet Roos

Reet Roos on veidi leidlikuma skeemi välja mõelnud. Sõna otseses mõttes polegi see aadressita reklaam, kuna mu korteri aadress on ümbrikul täiesti olemas. Ainult, et mu nimi pole POSTIPAKK vaid hoopis midagi muud ja minu korteris kedagi POSTIPAKI nimelist ei ela. Sisuliselt on see ikkagi soovimata reklaam.

Reet Roos

Paki seest leidsin peale reklaamivoldiku ka teemakohast nänni. Taarakotti Aarne kombel pähe ei pane. Kui seda üldse eesmärgipäraselt kasutan, otsin enne mõne sündsamat sorti kleebise, millega parteiline loosung ära peita. Harju ja Rapla keskmise maitsega šokolaadi panin nahka. See siiski spämmimisest tingitud meelepaha ei hüvita.

E-postiga saadetava spämmi saab lihtsalt filtri alla panna ja seejärel seda enam oma silmaga näha ei pruugi. Reaalse postkastiga on keerulisem, kuna soovimata materjali sinna paigutamata jätmiseks on inimaju mõistust tarvis. Ma ei saa ju igaühele eraldi postkasti peale keelusilti panna. Ühest olemasolevast peaks juba piisama, ehkki selle sisu mõistmine teatavat mõttetegevust eeldab.

Kui kandidaadid ei suuda oma asjapulkadele selgeks teha, et minu soovimatust reklaami mitte saada tuleb austada ja arvestada, ei vääri sellised poliitikud kohta Eesti Riigikogus. Kuidas saavad kodanike elu mõjutavaid otsuseid vastu võtta inimesed, kes juba kõige elementaarsemagi viisakusega jänni jäävad? Minu postkast kuulub mu kodu koosseisu ja sinna ilma minu loata kellelgi asja ei ole.

Sildid:

8 kommentaari to "Mitte valida: Art Kuum, Reet Roos ja Mart Laar"

Reet Roos oli vist see bitch kes ennast eelmistel valmistel mingi “naistekauplemise” pseudoteemaga müüs?

Lihtsalt nendele, kes mind muidu teavad, aga mu blogi linki klikkida ei viitsi, panen siia ühe tsitaadi (no et nad mind täitsa tolaks ei peaks):

“Mingi emotsiooni ajel, mis mulle enam kuidagi ei meenu, lubasin eelpool viidatud postituses, et kui ma koti kunagi kätte saan, siis tõmban selle endale pähe, teen pilti ja avaldan pildi ka blogis.”

Tõsiselt, ma ei mäleta, mis minus küsitlusele vastates niisuguse emotsiooni tekitas. Tavaliselt ma ei tõmba endale asju pähe ja seda enam ei lase ma ennast pähetõmmatud asjadega pildistada.

Sessuhtes, et Sven Sester saatis mulle SMS’i, et mine valima. Beat that!

Ma ei tunne teda ja tema numbrit näha ei olnud, ainult nimi ning vastata ei saa saanud sõnumile.

Paberist võid endale midagi näiteks voltida, karbike või kausike, kena värviline ja tugev paber. Koti võid tõesti kasvõi pähe tõmmata, kui tuba külm ja pea hakkab magades külmetama (mul mõnikord hakkab). Aga mul on juba kaks meili-kirja postkastis Savisaarelt, lahti pole teinud ja kustutada ka ei julge, äkki on pomm see. Ma olen kuulnud üht-teist kirjapommidest…

Seda laadi näputööde jaoks pole mul taipu ega kalduvust, kahjuks. Isegi paberlennuki meisterdamine käib üle jõu ja mõistuse. Suitsu- või sitapaberiks pole reklaam ka kõlblik.

E-posti teel laekuvat valimistega seonduvat materjali ma nii ei põlgagi. Vajadusel saab rämpsust lihtsalt lahti ja erinevalt reaalpostkastist on üksiku saatja blokeerimine kergelt teostatav. “Kirjapomme” ka ei karda, kuna viirused Linuxit nakatama ei kipu.

Olen e-postiga isegi viisakaid poliitkirju saanud. Just äsja ühele kandideerijale vastasin, kes toetust avaldama kutsus. Võib-olla veel toetangi, kui üldse kedagi toetan.

@ Allar: Kui Sestri sõnumile vastata tahad, proovi 5049222. Aga tee ruttu – number on netis vabalt saadaval, võib-olla vahetab pärast valimisi ära.

[…] olen ma ainult negatiivseid valimissoovitusi edastanud ja päris ilma nendeta ei saa praegugi. Katsun siiski mõnede heade inimeste kohta ka […]

[…] oma 47 häälega. Marko Mihkelson sai 8 ja Reet Roos 7 häält. Kuue valija usadusega pidi leppima Paldiski spämmikuningas Art […]

Räägi kaasa

Tööalased teenused

RSS Mu värskeimad postitused

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

Rubriigid

Arhiiv

RSS Eestikeelsetes blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Soome blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Ingliskeelsetes blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Saksakeelsetes blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.

RSS Skandinaavia blogides

  • Tekkis viga, ilmselt see uudisevoog ei tööta. Proovi hiljem uuesti.